mededelingen

20 december 2017

Shri Saraswatie School steunt Ronald McDonald kinderfonds

 

`Als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Je wilt binnen een paar minuten aan de rand van het bed staan als je kind je nodig heeft. Daarom zijn er de Ronald McDonald Huizen en heeft een ziek kind altijd z’n ouders dichtbij. Voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan.´

 


Shri Saraswatie School steunt Ronald McDonald kinderfonds
 

Dit is één van de redenen waarom de leerlingen van onze school gekozen hebben om hun gespaarde centen te gunnen aan het Ronald McDonald kinderfonds.

De leerlingen van de groepen 7 en 8 hebben in kleine groepjes hun eigen goed doel gekozen en een presentatie voorbereid. Na deze voorbereidingen hebben ze aan alle leerlingen van groep 4 t/m groep 8 een presentatie gegeven waarom hun goed doel het goede doel van de Shri Saraswatie School van het schooljaar 2017-2018 moest worden. De goede doelen die zijn gepresenteerd waren Save the children, Make a wish foundation, Wereldnatuurfonds, Unicef, War child, Ronald McDonald kinderfonds en Bejaardenzorg. De volgende ochtend hebben de leerlingen vanaf groep 4 een persoonlijke stembiljet ontvangen en kregen zij de gelegenheid om in het stemlokaal hun stem in de stembus te plaatsen. Na de sluiting van de stembus werden de stemmen geteld. Ruim 28% van de leerlingen hebben op het Ronald McDonald kinderfonds gestemd.

 

In iedere groep staat een spaarpot waarin de leerlingen regelmatig een kleine bijdrage in kunnen stoppen. Op het einde van het schooljaar zal het gespaarde geld worden overgedragen aan het Ronald McDonald kinderfonds.