Extra vorming

Op onze basisschool wordt het vak Dharma als extra vak gegeven. Hierbij besteden we veel aandacht aan waarden en normen, en respect en tolerantie ten opzichte van andere culturen. We werken met modern lesmateriaal, dat zich richt tegen pesten op school en discriminatie. Ook lessen in taalexpressie en drama staan bij ons op het lesprogramma.
Doel
Ons doel is onze leerlingen leren om hun eigen culturele identiteit te ontwikkelen en te waarderen. Zo behouden ze hun eigen identiteit, maar kunnen ze optimaal integreren in de zeer dynamische multiculturele en multireligieuze Nederlandse samenleving.

Thuis en op school
De school- en thuissituatie liggen voor onze leerlingen dichtbij elkaar. Hierdoor voelen kinderen zich snel vertrouwd op onze school. We vieren uiteraard de hindoeïstische hoogtijdagen, zoals Holi, Divali, Navratam, Krishna Janmastami, maar ook andere feesten, zoals Pasen, Sinterklaas en Kerstmis. Dat doen wij niet alleen uit respect voor de overtuiging van anderen, maar ook vanuit de gedachte van het bestaan aan een universele godheid.