Deprecated: explode(): Passing null to parameter #2 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/shrisaraswatie.nl/httpdocs/includes/inc_carrousel.php on line 62
Foto 1
 

Groep 5

Groep 5 heeft één leerkracht:
Juf Shanti (sthakoer@shrisaraswatie.nl)  

Juf Sharita (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ondersteuning) (ssewak@shrisaraswatie.nl)

 

Alles-in-1 
Voor de overige vakken als Taal, Spelling, Aardrijkskunde, Natuur & Techniek, Geschiedenis, Engels, Cultuur, Burgerschap etc. wordt gebruik gemaakt van de methode "Alles-in-1". Al deze vakken en vaardigheden zitten verweven in elk project binnen de methode van "Alles in -1"

 

Lezen
Dagelijkse oefenen de kinderen een half uur hun leesvaardigheden d.m.v. DMT PRAVOO teksten. 

 

 

Rekenen

Getal & Ruimte Junior 

 

Dit schooljaar is onze school gestart met een nieuwe rekenmethode. Wij zijn erg blij met de methode en horen dat kinderen er thuis ook enthousiast over vertellen. Hieronder informeren wij u daarom graag iets meer over Getal & Ruimte Junior. 

 

Wat is Getal & Ruimte Junior 

Getal & Ruimte Junior is dé nieuwste rekenmethode van Noordhoff. De methode sluit aan op Getal & Ruimte, de grootste wiskundemethode voor het voortgezet onderwijs. De kans is groot dat uw zoon of dochter bij de overstap naar het voortgezet onderwijs ook hiermee gaat werken. Ze hebben daarmee een voorsprong, omdat ze al gewend zijn aan de manier van rekenen zoals deze in de junior editie wordt aangeboden. 

 

Kenmerken 

Of kinderen nu met boeken of digitaal werken: aandacht, zelfvertrouwen en eigenaarschap zijn de basis. Omdat dit de voorwaarden zijn voor effectief rekenonderwijs. Zowel op papier als digitaal werken de kinderen aan één onderwerp per week met vaste rekenstrategieën (manieren om dingen uit te rekenen). Er is iedere dag instructie en de kinderen gaan in kleine stapjes van oefenen (met ‘kale’ sommen) naar toepassen in context (de zogenaamde ‘verhaaltjessommen’).  

  • Aandacht: één onderwerp per week en iedere dag klassikale instructie.  
  • Zelfvertrouwen: duidelijke, altijd werkende rekenstrategieën.  
  • Eigenaarschap: uitleg(animaties), test jezelf (om zelf te ontdekken wat je nog verder wilt oefenen voor de toets) en feedback op maat. 

 

Meer weten? 

Op de website getalenruimtejunior.nl leest u meer over de methode. U kunt natuurlijk ook altijd terecht bij de leerkracht.

 

Schrijven

Pennenstreken versie 2

Pennenstreken is meestgebruikte schrijfmethode van Nederland. Kinderen uit groep 2 t/m 8 leren vlot en leesbaar schrijven. De methode biedt verbonden schrift en blokschrift aan.  

 

Close Reading/ Begrijpend lezen

Wat is Close Reading?

Close Reading is een manier van lezen waarbij leerlingen een uitdagende tekst meerdere malen lezen, steeds met een ander leesdoel. Het doel van Close Reading is dat kinderen de tekst goed begrijpen en erachter komen wat de schrijver met de tekst wil vertellen. Daarvoor gaan ze actief met de tekst aan de slag. Ze zoeken naar informatie, stellen vragen over de tekst en beantwoorden deze, maken aantekeningen en discussiëren over wat ze gelezen hebben.

 

Sociaal-emotionele ontwikkeling

Vreedzame School

Om het Sociaal-Emotionele aspect te bevorderen van onze kinderen zetten wij De Vreedzame School in. De Vreedzame School is een compleet programma voor basisscholen voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Het beschouwt de klas en de school als een leefgemeenschap, waarin kinderen zich gehoord en gezien voelen, een stem krijgen, en waarin kinderen leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de gemeenschap, en staan open voor de verschillen tussen mensen.