Nieuws

10 mei 2016

Oud-leerling Vinod Chauthi van de Shri Saraswatie School.

Hij zal nooit afwijken van dit onderwijs

“Wij moesten elke dag het jeugdjournaal volgen en hierover in de klas vragen beantwoorden”, zegt Vinod Chauthi die van 1994 t/m 1998 op de Shri Saraswatie School heeft gezeten. 

Door Stuart Kensenhuis


Preview foto
Rotterdam – Hij is 30 jaar oud en werkt als financieel assistent bij een bank. Verder studeert hij voor een mastertitel Arbeid, Organisatie en Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

 

 

Het is niet mijn belangrijkste doel om een titel te gebruiken om hogerop te komen op mijn werk”, zegt Vinod. Ik zou bijvoorbeeld geen hoofd van een afdeling willen zijn. Ik ben liever een grote knecht dan een kleine baas. Als kind had ik geen vast omlijnd idee wat ik wilde worden. Elk jaar had ik wel een andere gedachte. Later kreeg ik meer interesse in economie en maatschappij.”

 

Maar hoe kijkt hij terug op zijn tijd op de Shri Saraswatie School?

“Ik  heb veel aan het onderwijs op deze school gehad. Ook voor de rest van mijn leven. We kregen bijvoorbeeld huiswerk en moesten een agenda bijhouden. Die had ik niet eerder gehad. We hadden ook een rooster die aan het begin van het jaar werd gegeven. Dat moesten we overschrijven. Daaruit kon je opmaken wanneer en waarin je les had. Opdrachten die we maakten werden gecontroleerd en we moesten elke dag het jeugdjournaal volgen en hierover in de klas vragen beantwoorden. Aan al dat soort dingen werd extra aandacht besteed zodat je later goed mee kon komen op de middelbare school. Als ik weer op hetzelfde punt in mijn leven zou staan dan zou ik nooit afwijken van mijn tijd op de Shri Saraswatie School.”

 

Vinod herinnert zich een leraar die hem goed op weg heeft geholpen.

“Dat was meester Suresh Soekhai, iemand die een positieve ‘vibe’ meegaf aan al zijn leerlingen. Hiermee bedoel ik dat hij niet strikt, streng of rigide was. Verder nam hij de tijd voor elke leerling en als je iets fout deed was het niet erg. Er was bij hem altijd begrip en liefde. ‘Dit kan je misschien zo doen’, zei hij dan.”

 

Vinod heeft ook een tip voor de huidige leerlingen van de Shri Saraswatie School.

Wat je op school meekrijgt is de hindoestaanse cultuur. Dat is bijzonder omdat het verbindt en sterk maakt. En als je samen sterk bent kan je een vuist maken en anders helemaal niet.”